Maar goed, hennep dus! Omdat mijn man volledig gluntenvrij eet ben ik steeds op zoek naar alternatieven en zo kwam ik dus bij hennep. Ik bestelde hennep poeder bij gekruid.be, want ik zou niet weten waar je dat anders moet kopen. Ik kreeg een groen soort poeder toegestuurd. Spannend!
Eerst en vooral, dit is de hennep zonder THC (dus geen cannabis) , dus ik verzeker je, zelfs na 100 stukken van deze koek voel je je nog steeds niet in hogere sferen. Tenzij het is omdat je de koek zo lekker vindt natuurlijk.
Wat ging er in?
- anderhalve kop havermoutvlokken
- 3/4 kop noten in stukjes
- 1 kop dadels in stukjes (ander gedroogd fruit gaat natuurlijk ook)
- 1/2 kop hennep poeder
- 2 theelepels kaneel
- 1/2 theelepel zout
- 3 rijpe bananen
- 1/4 kop cokosnootolie
- 3 soeplepels siroop ( het recept zegt maple syrop, ik gebruikte suikervrije perensiroop die ik had staan)
- 2 soeplepels chia zaad
- 6 soeplepels water
( in het originele recept zaten ook nok kokosschilfers, sezamzaad, maanzaad en vanille-extract, maar dat had ik niet in huis)
Doe de chiazaden bij het water. Dit wordt dan een soort slijm.
Doe de droge ingrediënten in een kom
Doe ik een blender de bananen, olie, siroop en Mix. Voeg dan het water -chia mengsel toe
Giet de natte over de droge ingrediënten en meng goed.
Doe in een cakevorm/bakpan en bak ongeveer 25 minuten op 180°
Voilà, een gezonde suikervrije en glutenvrije snack boordevol noten en zaden. Bovendien is hennep een echte superfood: een hoogwaardige plantaardige eiwitbron -
met meer dan drie en een halve gram eiwit per eetlepel - en hij bevat alle
essentiële aminozuren, waardoor het een compleet eiwit is. Hennep bevat
ook essentiële vetzuren (Omega 3, 6, en 9), en heeft ruim een kwart
van de dagelijks aanbevolen hoeveelheid vezels per eetlepel, en is rijk
aan mineralen zoals ijzer en magnesium.
Alle familieleden, ook de kinderen en grootouders, waren alvast heel enthousiast over deze koek.